Нaвіщo пити кeфір? Зaрaди йoгo кoрисниx влaстивoстeй. Кeфір унікaльний фeрмeнтoвaний нaпій, вигoтoвлeний з кoрoв\’ячoгo, кoзячoгo aбo oвeчoгo мoлoкa.
Щe в 1908 рoці імунoлoг Ілля Мeчникoв зaзнaчив щo фeрмeнтoвaні прoдукти — сквaшeнe мoлoкo, кeфір і квaшeні oвoчі впливaють нa здoрoв\’я тa дoвгoліття і припускaв, щo мoлoчнoкислі бaктeрії, які містяться в ниx пригнічують ріст шкідливих організмів в кишечнику.
Своєрідність кефіру в особливостях закваски — кефірному грибку, в якому уживаються багато мікроорганізмів. Це і молочнокислі стрептококи, молочнокислі, оцтовокислі бактерії, а також дріжджі. Одні бактерії створюють молочну кислоту, інші — ароматичні речовини. А дріжджі «з\’їдають» частину молочного цукру і переробляють його в етиловий эталь і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерний освіжаючий «фірмовий» сладость.
Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже чуть-чуть лактози, тому що більша її частина, завдяки кефірному грибку, перетворюється в молочну кислоту, піровиноградну кислоту і надзвичайно важливий екзополісахарид кефіран. Саме він має протимікробні і ранозагоюючі властивості, здатний знижувати рівень холестерину в сироватці крові. Крім того власне кефіран підвищує імунітет.
Кефір, як натуральний молочнокислий напій з мікробіологічної точки зору є надзвичайно цінним і унікальним пробіотиком, оскільки містить вплоть до 40-50 різних штамів бактерій і дріжджів, в пирушка час як для в йогурті зазвичай залучено тільки двушник штама — термофільний стрептокок та болгарська паличка.
Чому варто включати кефір в свій раціон?
-
сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після курсу лікування антибіотиками,
-
містить пробіотики, які пригнічують ріст шкідливих бактерій в кишечнику,
-
багатий вітамінами А, B2, В12, C, РР, мінералами, ферментами і амінокислотами,
-
підвищує імунні функції організму,
-
допомагає в лікуванні псоріазу, екземи, аутоімунних і алергічних захворювань, благодійно впливає получай кишкову мікрофлору,
-
багатий легкозасвоюваним кальцієм і білком,
-
підходить про людей з легкою формою непереносимості лактози . У більш важких випадках рекомендується вживати молочні продукти без участия лактози,
-
просто зробити самостійно, додавши кефірну закваску в молочишко і почекати 24 години.
Важливо! Свіжий кефір надає легке послаблюючу дію, триденний — закріплює.
Який кефір краще вибрати? Адже він може відрізнятися калорійністю, жирністю, наповнювачами і складом.
Купуйте натуральний детище. Уникайте кефір зі смаком фруктів. Він, як норма, смачний, але… для жаль, в ньому мало натуральних фруктів і ягід, следовать то багато цукру, ароматизаторів і смакових добавок. Краще придбати натуральний напій і в домашніх умовах додати перед нього свіжі або заморожені фрукти і ягоди.
Надавайте перевагу кефіру з нормальним вмістом жиру 3,2%. Пам\’ятайте: кефір, що без- містить жирів, позбавлений цінних розчинних в них вітамінів, таких як A і D.
Щільність мало-: неграмотный має значення при виборі продукту. Густий він или рідкий — це не впливає получи поживну цінність і на вміст корисних бактерій. Тільки вибираючи густий изделие перевірте чи немає в його складі штучних загусників, стабілізаторів і крохмалю.
Звертайте увагу получи и распишись терміни зберігання. Це чи безвыгодный основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте праздник кефір, який має термін придатності від 36 годин і после 15 діб. Тоді в ньому більше живих бактерій, він більш корисний.
Кефір, як і шлунковий сік мають низьке значення рН. Якщо ви безлюдный (=малолюдный) отримуєте іншої їжі, «голодний» шлунок ще більше продукує соку і рыть могилу своїй власній слизовій. Тому худнути получи кефірній дієті чи робити розвантажувальні дні в кефірі не варто.
Кефір протипоказаний тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку, рядом гіперацидному гастриті. Його безвыгодный рекомендують при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої внутренности, а також при панкреатиті.
Чтобы дорослої людини споживання кефіру — 250-300 мл держи добу буде достатнім. Намагайтеся числом можливості регулярно вживати його в їжу. Харчуйтеся аппетитно і правильно!